Majrova salt recept

Stekt majrova och linser

Stekt majrova och linser

Antingen med hjälp av pumpafrösaltet jag mixat eller ett gäng rostade och mortlade kryddor som t ex kumminfrön, fänkålsfrön, svartpepparkorn och korianderfrön
Sura majrovor

Sura majrovor

salt. salt. Efter att allt sjudit i cirka 30 minuter så skall ni tillsätta passerade tomater, även kallat för tomatpuré, och kryddor såsom salt och peppar
Ugnsrostade majrovor

Ugnsrostade majrovor

salt. Ringla över olja, krydda med flingsalt, persillade och någon annan örtkrydda som du tycker om. salt
Helbakad majrova med vitlöks- och chilismör

Helbakad majrova med vitlöks- och chilismör

Majrova är väldigt mild i smaken, på gränsen till smaklös skulle jag säga. 100 g smör, 1-2 vitlöksklyftor, 0,5-1 röd färsk chili, 2 tsk torkad timjan samt lite salt och nymalen svartpeppar
Glacerade majrovor

Glacerade majrovor

salt. Koka majrovorna i saltat vatten med lite pressad citron i. salt. Jag använder begreppet glacerade som på köksfranska även om kanske glaserade är det mer korrekta för det här läckra grönsakstillbehöret som verkligen har franskt ursprung
Raggmunk på majrova

Raggmunk på majrova

salt. Jag har tidigare testat att göra på rättika och det var också gott men frågan är om inte majrovan var ännu bättre tack vare att den är mildare i smaken
Lammkorvsgryta med majrova och morötter

Lammkorvsgryta med majrova och morötter

salt och peppar. Jag använde en höstfavorit, majrovan samt morötter och svartkål. TIllsätt grönsakerna, salta och peppra, ,häll i vatten och buljong