Antingen med hjälp av pumpafrösaltet jag mixat eller ett gäng rostade och mortlade kryddor som t ex kumminfrön, fänkålsfrön, svartpepparkorn och korianderfrön
salt. salt. Efter att allt sjudit i cirka 30 minuter så skall ni tillsätta passerade tomater, även kallat för tomatpuré, och kryddor såsom salt och peppar
Majrova är väldigt mild i smaken, på gränsen till smaklös skulle jag säga. 100 g smör, 1-2 vitlöksklyftor, 0,5-1 röd färsk chili, 2 tsk torkad timjan samt lite salt och nymalen svartpeppar
salt. Koka majrovorna i saltat vatten med lite pressad citron i. salt. Jag använder begreppet glacerade som på köksfranska även om kanske glaserade är det mer korrekta för det här läckra grönsakstillbehöret som verkligen har franskt ursprung
salt. Jag har tidigare testat att göra på rättika och det var också gott men frågan är om inte majrovan var ännu bättre tack vare att den är mildare i smaken
Krydda köttet med krossade senapsfrön och fänkålsfrön, salt och svartpeppar. Hittade fin gotländsk biff med kappa, ett märgben, ekologisk svensk majrova (finns lagrad nu) och plockade backtimjan i snön
Koka under tiden skivor eller klyftor av majrovan mjuka i saltat vatten. Salt och peppar. Dagens recept är gjort med mild purjolök och med kokt majrova till istället för potatis, det blir väldigt gott
Hyvla majrovan tunt och marinera i citronjuice, lite rivet citronskal, olja och salt. Tillsätt olja och lite pressad citronjuice och smaka av med salt och peppar
* Ta fram kotletterna en stund före tillagning så de är rumstempererade* Koka riset enl instruktioner på förpackningen* Skär rotfrukterna och lök i små, små kuber, fräs på låg värme i olivolja* Blanda ägg med lite mjölk, vispa och lägg på en tallrik* Lägg mjöl på en annan tallrik, peppra och salta i mjölet