Skala och hacka löken, strimla grönkål och riv majrova och rör ner i såsen. Gör en vitsås, smält smör, tillsätt mjöl och låt brynas ihop i 2-3 minuter. Låt såsen koka cirka 5 minuter under omrörning. Varva plattor med sås i smord ugnsfast form, minst 6 varv
Jättegoda smaker på såsen, så den skulle man kunna göra till en fläskfilé också. Jag tyckte dock att såsen blev för tunn och gjorde en redning på lite mjöl, då blev det perfekt
Lägg upp kalkon och majrova och avsluta med sås. Koka upp såsen och lägg i tomatpuren. Skala majrovan. Dela majrovan på mitten så att det blir två runda halvor
När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Vitlök- och chilisås. Tarator- tahinisås (vegansk sås fri från mejeriprodukter). Servera med mycket grönsaker, tahinisås, pickels och pitabröd eller pommes
Tillsätt 3 dl av oljan lite i taget under mixning tills en jämn sås bildas. Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs
Som pricken över i en rödvinssås med en touche av svarta vinbär. Faktiskt en ganska lättlagad festmiddag där du dessutom kan förbereda både purén och såsen en dag i förväg