Majrova sås recept

Vegetarisk lasagne med grönkål och majrova

Vegetarisk lasagne med grönkål och majrova

Skala och hacka löken, strimla grönkål och riv majrova och rör ner i såsen. Gör en vitsås, smält smör, tillsätt mjöl och låt brynas ihop i 2-3 minuter. Låt såsen koka cirka 5 minuter under omrörning. Varva plattor med sås i smord ugnsfast form, minst 6 varv
Timjankotletter med rostade majrovor

Timjankotletter med rostade majrovor

Jättegoda smaker på såsen, så den skulle man kunna göra till en fläskfilé också. Jag tyckte dock att såsen blev för tunn och gjorde en redning på lite mjöl, då blev det perfekt
Grymt goda falafel

Grymt goda falafel

Vitlök- och chilisås. Tarator- tahinisås (vegansk sås fri från mejeriprodukter). Servera med mycket grönsaker, tahinisås, pickels och pitabröd eller pommes
Ugnsstekt sill med purjolökssås

Ugnsstekt sill med purjolökssås

Koka under tiden skivor av majrovan mjuka i saltat vatten. Häll purjolökssåsen i en ugnsfast form, lägg de avtorkade sillfiléerna över
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Tillsätt 3 dl av oljan lite i taget under mixning tills en jämn sås bildas. Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs