majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. I år började grillsäsonge mycket tidigare för oss, på långfredagen, under vår första husvagnstripp i Jämtland
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
Det är första året som jag odlar majrovor och även om det är otroligt kul att ha rotfrukter att skörda redan nu så har jag kämpat lite med hur de ska användas
En av ingredienserna var majrova - det kan jag säga att jag aldrig prova förut. inlagda rödbetor till pyttipanna har man ätit i mängder men färsk, nää bara några få gånger
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
Majrovan med äpelmust, det brukar jag också koka i. Gotländsk hängmörad biff och rödbetor med toppmurklor, ansjovis, pressad savoykål, dill, gräddfil och kryddpepparOj anjovis till rött kött, låter helt fantastiskt
Alla andra rotfrukter fanns i parti och minut men inte en enda liten majrova. Jag var alldeles vanvettigt sugen på glacerade majrovor, precis som Pia gjorde
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
150 gram majrova(or). 200 gram rödbetor. Ansa och skala potatisen och grönsakerna. Skär dem eventuellt i bitar och koka dem var för sig tills de är nästan mjuka
Kronärtskocka      Sparris        Aubergine       Fänkål Selleri            Endiver        Zuccini         Champinjoner Spenat            Paprika        Broccoli         Bönor( ej gröna) Pumpa            Rädisor        Sallad          Sojabönor Majrovor         Morötter        Rödbetor        Rabarber Tomat            Purjo          Mangold         Kål alla sorter Gurka            Lök           Kålrot           Örter
Skiva rotfrukterna så tunt som möjligt, gärna på en mandolin. Skivorna ska nästan vara genomskinliga. Låt dem torka väl på hushållspapper eller handduk