Vanligtvis ingår även paprika och lök. När det kommer till mat finns det såklart alltid nya saker att laga, smaker att blanda, såser att koka och bönor att purea
Små Kalamataoliver, Inlagd Paprika , Kryddsmör och Myntasås till. Jag serverade lammet med en rotfruktsgratäng på smörstekt strimlad Morot, Kålrot, Majrova och Lök, som gratinerades med ett paket smulad Fetaost i 20 min, också på 175°
Skär majrovorna, ½ zucchini och 1 grön paprika i 1 cm stora tär-ningar. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. 4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, 2-3 st200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
Skär majrovorna, ½ zucchini och 1 grön paprika i 1 cm stora tär-ningar. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. 1 grön paprika
Kokte majrova och gul paprika i päroncider, ytterst passande till korv. Engelska korvar med majrova och gul paprika bräserade i päroncider & gräddeIngredienser, 4 pers. Fyra grovkorniga korvar med smak av salvia och äpple, eller liknande2 majrovor1 gul paprika1 gul lök2 dl päroncider1 dl gräddeVitpeppar från kvarnÖrtsaltEv kokt potatisGör så här. * Stek korvarna utan fett i gjutjärnspanna på medellåg värme tills de fått önskad färg, ca 15-20 min* Skriva lök, paprika och majrova* Fräs i en annan panna majrova, lök och paprika på medelhög värme tills de fått lite färg* Häll på päroncider och sjud långsamt ca 10 minuter* Avsluta med att hälla på grädde och vitpeppra, örtsalta rikligt* Koka ett par minuter till* Servera, ev med kokt potatis om ni vill ha kolhydraterLev väl/Husmor 2 majrovor. 1 gul paprika