Majrova med citron recept

Glacerade majrovor

Glacerade majrovor

Koka majrovorna i saltat vatten med lite pressad citron i. På ett av fotona kan du se hur de glacerade majrovorna serverats till hjortfilé och potatisgratäng med parmesan i portionskokott
Linssoppa med vitlök och citron

Linssoppa med vitlök och citron

Av tipset blir det en soppa med några av våra smakfavoriter, citron, vitlök och persilja, och röda linser - denna kanoners stapelvara som vi alltid försöker ha på lut i skafferiet
Grilltider

Grilltider

majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Mums grillad snabbgravd lax med dill- och citronmajonäs, en sallad med sparris, mozarella och nyklipt gräslök
Grymt goda falafel

Grymt goda falafel

För att lyckas med dina falafel så måste du se till att mala kikärtorna ordentligt, mal, mal och mal en gång till
Sallad med grillad lax

Sallad med grillad lax

Blanda alla grönsaker och toppa med grilad lax, citronzest och hyvlad parmesan. citronzest. Börja med att blanda alla ingredienser till vinegretten och ställ kallt
Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad

Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad

Lägg citronernamed snittytan nedåt över direkt glöd. Halvera citronerna. Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
Få barn och gilla mer raw food

Få barn och gilla mer raw food

Saga älskar majrova och kålrabbi, att sitta och knapra på. Masserad kål ( med salt, citron och olivolja), fintstrimlad är vanligt förekommande på vårt middagsbord
Kålrot

Kålrot

Jo för den här tåliga roten, som faktiskt är en korsning mellan majrova och kål, håller sig hur länge som helst om den förvaras rätt

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Alger, Aubergine, Broccoli, Brysselkål, Blomkål, Endive, Gurka, Grönkål, Koriander, Kronärtskocka, Kål, Kålrot, Lök, Salladslök, Morot, Majrova, Paprika, Persilja, Ruccula, Rädisa, Sallat, Sparris, Spenat, Svamp, Tomat, Vattenkrasse, Vitlök, Zucchini
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs