Koka majrovorna i saltat vatten med lite pressad citron i. På ett av fotona kan du se hur de glacerade majrovorna serverats till hjortfilé och potatisgratäng med parmesan i portionskokott
Av tipset blir det en soppa med några av våra smakfavoriter, citron, vitlök och persilja, och röda linser - denna kanoners stapelvara som vi alltid försöker ha på lut i skafferiet
Hyvla majrovan tunt och marinera i citronjuice, lite rivet citronskal, olja och salt. Tillsätt olja och lite pressad citronjuice och smaka av med salt och peppar
Du kan koka majrovan och njuta av den med en stor klick smör och salt, men också skiva den riktigt tunt och ha den som sallad med en dressing på citron, olja och färska örter
Du kan koka majrovan och njuta av den med en stor klick smör och salt, men också skiva den riktigt tunt och ha den som sallad med en dressing på citron, olja och färska örter
När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast medmajrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Mums grillad snabbgravd lax med dill- och citronmajonäs, en sallad med sparris, mozarella och nyklipt gräslök
Blanda alla grönsaker och toppa med grilad lax, citronzest och hyvlad parmesan. citronzest. Börja med att blanda alla ingredienser till vinegretten och ställ kallt
Lägg citronernamed snittytan nedåt över direkt glöd. Halvera citronerna. Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
Saga älskar majrova och kålrabbi, att sitta och knapra på. Masserad kål ( med salt, citron och olivolja), fintstrimlad är vanligt förekommande på vårt middagsbord
Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs