Hyvla majrovan tunt och marinera i citronjuice, lite rivet citronskal, olja och salt. Lägg upp skivor av majrova på ett fat och placera en klickar av tartar ovanpå Dekorera med salladskott, löjrom, pistasch och senapen
Ta ut och lägg laxen med skinnet uppåt ovanpå fänkålen. 1/4 färsk lax ( odlad i Norge eller fiskad i Atlanten). Lax och grönsaker klar efter totalt ca 25-30 min. 1/4 färsk lax ( odlad i Norge eller fiskad i Atlanten)
Att skiva rotsaker tunnt (tex morot, palsternacka och majrova) och att steka dem lätt i lite olja med salt och slutligen blanda i färsk spenat är också väldigt gott till
blandade grönsaker, t ex morötter, sockerärter, broccoli, majrova, haricots verts. Lägg laxen på ett ugnsfast fat och stek i 15 minuter i ugn. 400 g laxfilé
En av ingredienserna var majrova - det kan jag säga att jag aldrig prova förut. Laxendisken gapade tom igår när jag skulle handla så det fick bli kallrökt lax