Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta Hällstekt biff med mörkokt högrev, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmörJag har stekt biffen i panna och uteslutit högreven, samt gjort en enda lök
Fin hacka den stora gula löken och låt den fräs tills den fått en gyllene färg en jättefin kastrull. När löken fått en fin gyllene färg så släng in den stora skalade moroten
Jag brände lite tomat med balsamico och vitlök. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
Det fick duga med tomater, gurka, vitlök och buljong. Vanligtvis ingår även paprika och lök. Gazpacho a la Åsa med kryddstekta majrovor och tomater3 röda tomater1/2 gurka3 vitlöksklyftor5 dl grönsaksbuljong2 kokta majrovoren näve blandade cocktailtomaterolivoljaörtkryddor av eget val (t ex dragon, oregano, citrontimjan m. )1-2 skivor rågsurdegsbröd Mixa tomater, gurka och vitlök i grönsaksbuljongen. 3 vitlöksklyftor
När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Strimla vitkål, morot och majrova (kan uteslutas). På min som var utan bröd (hade salladsblad istället) hade jag cheddarost, hemmagjord hamburgerdressing, tomater och lök