Smaka av med gräslök, salt och peppar. Hittade fin gotländsk biff med kappa, ett märgben, ekologisk svensk majrova (finns lagrad nu) och plockade backtimjan i snön
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Mums grillad snabbgravd lax med dill- och citronmajonäs, en sallad med sparris, mozarella och nyklipt gräslök
Klipp över gräslök eller persilja och servera med ett gott bröd till. 1. Gör en egen kycklingbuljong eller koka upp vatten med fond eller buljongtärningar i
Förbered alla grönsaker och som sagt använd det du själv tycker om, i min version hade jag kokt mandelpotatis, råstekta morötter, råa rädisor, kokt savoykål, kokt kall majrova, gräslök
Majrovskräm Skala och tärna ner majrovan, lägg bitarna i en vacpåse. finskuren gräslök. majrova. Sås Rosta kycklingvingarna hårt i ugn, 240° ca 5 minuter
Varmrätten (som doftade fantastiskt) bestod av Hällstekt biff med mörkokt skomakarbiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmör
Montera skyn med köttsaft, märgsmör och glasyr från majrovan. Värm köttet med buljongen och krydda med pepparrot, senapspulver, gräslök, salt och svartpeppar
Toppa med först örtkräm, sen majrova och sen lite mer finhackad gräslök. Dalarnas landskapsrätt är älgfärsbiffar med kantareller, örtstuvad majrova och stomptallrik