Maizena mjöl till att spritsa eller hålla marshmallows massan på. Dela den halva vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en liten kastrull och lägg även den skrapade vaniljstången i kastrullen
Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Tillsätt Citron skal, citronsaft och maizena utspätt i lite vatten. Blanda Vetemjöl, potatismjöl,,bakpulver och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan
Blanda äggulorna med maizena och resten av sockret. Desserten har en härlig vaniljsmak som både finns i vaniljsåsen men även i crunchet samtidigt som det finns en ton av kola och lakrits
vaniljkräm. Igår bakade jag den här versionen, med vanilj och fläderkräm och så massor med jordgubbar. I år blev det en vanilj och fläderkräm med lite citron
Sjud äggulor, mjölk, maizena och socker i en kastrull tills krämen tjocknat ordentligt. Jag valde att göra en glasstårta och för att göra denna lite fräschare så gjorde jag min otroligt goda frozen yoghurt glass med jordgubb och fyllde sedan på med vaniljglassen
Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Därefter varvade jag med ett lager vaniljkräm och hallonkompott på toppen Receptet hittade jag i senaste numret av Hembakat där Mary bjöd på denna dessert med chocolate chip cookie i botten
½ tsk vaniljpulver. Tillsätt sedan äggen, vaniljen och citronsaften fortsätt vispa. 1 ½ tsk maizena. Vispa ihop 1 msk strösocker, maizena och vatten i en liten kastrull. 1 ½ tsk maizena. 1 ägg 1 äggvita ½ tsk vaniljpulver