Jag valde att äta min våffla med mjukrörd smetana och sylt på hallon och blåbär. Årets våfflor är förstås glutenfria som vanligt, och den här gången gjorda med durramjöl, maizenastärkelse och xantangummi
Goda glutenfria och mjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
sylt. 5 dl maizena. Vispa samman ägg och majsstärkelse, och späd med vätskan. Tillsätt fettet. Hetta upp en stekpanna och pensla den med fett till första laggen
Servera med sylt, grädde, syrup eller något annat du tycker är gott. 2 tsk Maizena. 2 tsk Maizena. De här plättarna är mjölk och äggfria men de blir minst lika goda och frasiga som orginalet
Häll kokosmjölk, socker, vatten och maizena i en skål och koka upp snabbt på spisen, under omröring. Supergoda som frukostbröd med lite sylt på eller bara precis som dem är
Att använda lite maizena underlättar om det kladdar. Överdragen med hallonsylt samt gelé, dekorerad med marsipandekor och gräddrosetter, är detta en tårta söt inte bara för mun, utan också för öga
Vill man ha den tjockare så red av den med maizena. Hummersoppa fylld med räkor, dill, västerbottenost, krasse, ramslöksolja samt syltad rödlök & fänkål