Det enda du behöver är vatten, nyponskal, någon sorts sötning och lite maizena. Därför är det ju perfekt att dricka nyponsoppa om man vill få mycket c-vitamin
Blanda nyponskalsmjöl, maizena (eller potatismjöl) och socker i en bunke. Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Egentligen finns det ingen anledning att köpa färdig nyponsoppa. Jag lovar inte att du plötsligt skuttar somm en gasell bara för att du äter nyponsoppa, men gott och nyttigt är det i alla fall
Rör ut maizena i lite vatten och vispa ner den i soppan som får sjuda på låg värme. Årets skörd användes till en enkel soppa, tänk nyponsoppa så förstår ni
maizena. nyponsoppa. Koka nypon, socker, citronsaft och vaniljstång, blanda maizena och vatten och lägg det i kokningen, koka ca 2 min tills du kokat ur smaken av maizena