1500 g magertnötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 1500 g magertnötkött, skuret i 5 cm stora bitar. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
Välj magert fläskkött i stället för nötkött till den här rätten. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. 500 g benfritt nötkött av innanlår
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
300 g lamm- eller nötkött finhackad OBS ej malen. Degen. Börja med degen genom att blanda samtliga ingredienser,och kör degen i köttkvarn två gånger, smaka av med lite salt och kryddor om det behövs
Använder du viltkött bör du betänka på att det är ett magrare kött än nötkött och du får nog addera en timme på koktiden för att det ska koka isär ordentligt
Mal griskött, nötkött och rå skinka i köttkvarnen. 100 g magert griskött. 100 g nötkött. Rensa och skölj spenaten, lägg den fuktig i en kastrull över stark värme och låt den sjunka ihop
Man kan inte bara äta magert kött och tro att man inte kommer drabbas av någon form av näringsbrister, även om man lägger till fett i form av smör, grädde eller andra oljor