Sveriges mest älskade sås, kan det vara bearnaisesåsen. Jag äter helst bearnaisesås till en god köttbit och jag har sett många recept på fejk-bea som florerar på nätet och länge varit sugen på att testa
Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Servera med kött och sås. Sås. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat. 0,75 dl chilisås. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad. 3 msk olja 3 msk soja 1,5 tsk vinäger 0,75 dl chilisås 0,5 tsk ingefära, malen 1,5 msk honung saft av 1 lime 1 klyfta vitlök, pressad 2 tsk arrowrot 1,5 dl vatten
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika
Men ett tips är att köpa en mager men smakrik ost så att den ändå ger mycket smak. ostsås. Pressa ner vitlök och tillsätt tomater, chilisås, fond och vatten till lagom konsistens
Koka ihop grädde, chilisås, fond, sambal oelek och smaka av. Gör såsen så stark som du vill ha den. Fördela filén, häll över såsen och toppa med persilja och riven ost
Vid dagens middag så blev det en egengjord vitlökssås baserad på crème fraiche och en kryddblandning för sås/dipp från Borgeby kryddor med just vitlök och örter och till det mâchesallad, tomater och balsamico
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur