Kyckling är visserligen proteinrikt, men det är också ganska magert, så det passar bra ihop med de lite fetare ingredienserna pesto och mozarella för att få ut mer energi och mättnad av måltiden
Tillsätt pesto efter smak. Använder man en mager gräddsort kan såsen behöva redas för att inte bli så rinnig, jag använder matlagningsgrädde 15%. 3-4 msk färdig pesto på burk
Torsk är en mager fisk som inte härsknar. Pesto på liguriskt vis. peston. I trakten kring Cinque terre äter man pesto med trofie, en liten skruvad pastasort, tillsammans med gröna bönor och potatis
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
magert kött, kyckling, fisk, fullkornsris och pasta (obs kolla på. men börja med att ha olivolja på tomatsallad, ringla över nykokt pasta, doppa bröd i samt ät i olika såser som pesto, salsa, hummus etc
Man kan inte bara äta magert kött och tro att man inte kommer drabbas av någon form av näringsbrister, även om man lägger till fett i form av smör, grädde eller andra oljor
soltorkade tomater, olivolja, salami, parmaskinka, parmesan, pesto, ostar. Soltorkade tomater (de som inte ligger i marinad), pesto och parmesan är otroligt gott att smaksätta mat med och i och med att det smakar så mycket behöver man inte använda så mycket
Här hemma blev det nässelpesto av vår skörd. Peston användes sedan som baslager på en potatispizza …men den skulle kunna användas som vilken pesto som helst
Rör ihop pesto med ströbröd och lammfärs. 4 pers100 g grön pesto1/2 dl ströbröd400 g mager lammfärs2 vitlöksklyftor2 tetror passerade tomater1 dl vatten2 citroner2 msk honung75 g pinjenötter1. 100 g grön pesto
Häll av vattnet och rör ner den röda peston tillsammans med dinkeln. 2 matskedar röd pesto. 100 gram mager fetaost. 2 matskedar röd pesto. 100 gram mager fetaost