Färsen anses ju lite finare än nötfärsen och gör den både saftig o god och så är den mager ca 10%Biffar blir otroligt goda att göra av färsen. 500 g kalvfärs1 finhackad gullök1 ägg1 pressad vitlöksklyfta1 kruka finhackad bladpersilja1 1/2 dl allrum double cheese( präst och greve)Salt o svartpeppar1 dl gräddmjölkGör så här
Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten
Nyttig och mager lunch. Servera med finklippt persilja och creme fraiche. 1 gul lök paprika/chili-pulver 3 dl röda linser 1,2 liter vatten 2 buljongtärningar (grönsaks) 1 burk krossade tomater 3 potatisar (2 enligt originalreceptet) 2 morötter (1 enligt originalreceptet) peppar persilja creme fraiche Hacka löken och fräs i lite olja i bottnen på kastrullen
Hjort är ett otroligt gott, magert och ofta prisvärt kött. gärna några kvistar persilja. Det är perfekt att servera så här på hösten med olika tillbehör
Garnera gärna maten med lite färk persilja och serva en god sallad till. Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull
Men eftersom det är ett magert kött passar det fint att förstärka grytan med lite fläsk. Servera med Persilja och en klick Ostcrème smaksatt med Timjan och Rosmarin från sommarens balkongodling
~ Mosa potatisen och blanda med mjölkblandningen, krydda med salt, peppar och persilja. Ingridienser Potatismos~ 800g potatis~ 1,5 dl laktosfri lättmjölk~ 2 tsk Arla smör~ 1 msk persilija (färsk eller fryst)~ 35g Arla mager riven ost 12%~ salt och pepparGör såhär~ skala potatisen och skär i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. 35g Arla mager riven ost