400 g bogfläsk, magert, finstrimlat. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad
Fyll pitabröden med biffar, grönsaker och limesås. Forma färsen till 8 biffar. 500 gr mager nötfärs. Blanda färs, smulat bröd, vatten, ägg, vitlök, dill, sambal oelek, fransk senap, salt och peppar i en bunke
Riven ost (ej mager). Sätt ugnen på 200 grader. Dela broccolin i buketter. Förväll broccolin i kokande vatten ett par minuter,den ska ha tuggmotstånd,inte falla sönder
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Hjortkött är både gott och magert, och känns på något vis lite nyttigare än mycket annat kött. Färsen har här formats till biffar med viltkryddor och örter
Jag har försökt göra den så magert som det bara går utan att smakerna ska påverkas. Biff. 400 gram lövbiff/nötrulle, 1 bit purjolök, 150 gram haricots verts, 1 röd paprika, 250 gram okokta äggnudlar, 1 msk sesamfrö. 12 pp/portion 400 gram lövbiff
Lägg över de andra biffarna, förslut väl med färsen och snurra. 600 g mager fläskfärs eller annan färs. Blanda färsen med ägg, Forma 8 tunna biffar. Lägg 4 biffar på bakplåtspapper, lägg på en stor sked med. 2 baconskivor om varje fylld biff. 600 g mager fläskfärs. 4 biffar på bakplåtspapper, lägg på en stor sked med. 2 baconskivor om varje fylld biff