Madeirasås recept

Madeirasås med örter

Madeirasås med örter

Koka madeira, vin, vatten och kalvfond tills ca 4 dl återstår. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen
Madeirasås

Madeirasås

2 st schalottenlökar ca 1 msk smör ev. 1 st ancho 1,33 dl madeira 2 dl rött matlagningsvin 0,33 dl kalvfond 3,5 dl vispgrädde ca 0,5-1 msk majsstärkelse
Madeirasås

Madeirasås

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt farinet och låt detta fräsa med. Häll i vinäger och vin och låt koka samman i några minuter

Madeirasås med lök och champinjoner

Skala och hacka schalottenlöken, vitlöken och tärna champinjonerna. Fräs allt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull tills de har mjuknat
Black Angusbiff med parmesanpotatis och madeirasås

Black Angusbiff med parmesanpotatis och madeirasås

MadeirasåsSkala lök, rotselleri och morot. 4 bitar ryggbiff (gärna Black Angus)Potatis700 g sparrispotatis80 g parmigiano reggianno20 g bladpersilja6 st mjuka tortillabröd2 msk olivolja1 dl mjölksvartpepparMadeirasås3 schalottenlökar150 g rotselleri2 morötterett knippe persiljestjälkar6 dl rödvin3 dl madeira (halvsöt)2 msk balsamvinäger½ dl kalvfond, koncentreradmaizena redningsalt, svartpeppar1 msk smörPotatisSkala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Madeirasås. Köttet. Smörstek det rumsvarma älgköttet i stek pannan runt om. Salt och peppra. Stoppa in köttbiten i ugnen med en kötttermometer på ca 150 grader tills termometern visar 55 grader
Fläskfile med madeirasås

Fläskfile med madeirasås

Madeirasås. Finhacka schalottenlöken, smält smöret i en kastrull och fräs löken i smöret utan att den får färg
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut smördegen tunt och tag ut runda bitar, så stora att de senare går att vika runt köttet