Häll på grädde och mjölk och låt koka upp under vispning. Nu har äntligen skogens guld, kantarellerna, kommit och då är jag sällan sen att använda dessa till varma mackor med kantarellstuvning
saltSmält smöret, rör ner mjöl och sedan mjölken lite i taget. Häromdagen gjorde jag Varma Mackor Jalapeño Cheese/Skinka/Tomat som blev suveränt goda, jag kunde inte släppa tankarna på dessa mackor så jag blev tvungen att göra lite fler och denna gång med lite olika smaker
Tillsätt mest vetemjöl special men några dl vanligt mjöl också tills du har en fast det. En mumsig matig macka är aldrig fel när man har Picknic, denna blev till när vi firade Malin 30 år
Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk. 2 msk vetemjöl. 2 dl mjölk. Gratinera mackorna i 225-250 grader i 5-10 minuter tills osten smält och mackorna fått färg. 2 msk vetemjöl. 2 dl mjölk
Vispa först ut mjölet i lite av mjölken. De senaste dagarna har jag varit drabbad av en förkylning från helvetet och det har inte riktigt funnits energi över för några större ansträngningar i köket, det har fått bli mest mackor
Mer mängd mjölk och matlagningsgrädde ger mer stuvning/sås så klart och om man ska göra till många mackor så strör man på lite mer mjöl på den frästa svampen eftersom mer vätska kräver mer mjöl så att det verkligen blir stuvning av slutresultatet
Är ni crazy för mackor så måste ni bara prova den här. 9½ dl vetemjöl special. Tillsätt mjöl, salt och 2 msk olja och kör i 2 minuter eller till degen är slät och fin. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 2 runda bollar. 9½ dl vetemjöl special
Vispa först ut mjölet i lite av mjölken. De senaste dagarna har jag varit drabbad av en förkylning från helvetet och det har inte riktigt funnits energi över för några större ansträngningar i köket, det har fått bli mest mackor
Pudra över lite mjöl och späd med grädde. Lyxiga varma mackor. Jag hade lite kött och bea kvar sedan i går så ikväll fick det bli varma mackor till middag