Skiva saltgurkan och biffen på längden. Slå in mackan i folie så att inte fyllningen ramlar ur. Grilla köttet 5-10 cm över glöd 2-3 min på varje sida eller stek i stekpanna
Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan. Dessutom använder jag min saltgurka i min hemmagjorda hamburgerdressing, blir så fräscht
För att inte tala om en macka med rödbetssallad och julköttbullar någon av mellandagarna. Här kommer min variant med både färska och inlagda rödbetor, och med lite extra smak av äpplen och saltgurka
I Sverige kan jag också tycka att det är lite äckligt med saltgurka i lösvikt, blir snabbt grumlig och mjölkig lag som de ligger i, och det vägrar jag köpa
Eller på mackan med hummus. Lagt in squash tillsammans med chili och lök, gjort saltgurka med dill och senapsfrö och så jättestora burkar med pickles där alla möjliga grönsaker får vara med
Servera med saltgurka. Fördela pepparroten på bröden. Lägg ihop dem med ost och renstek emellan. Grilla i våffeljärn eller smörgåsgrill tills de blir gyllenbruna och osten har smält
Herbamare) Peppar (saltgurka) Rosta brödet och skiva upp grönsaker och ägg, hacka örterna Bred rikligt med smör på bröden och bygg upp en läcker macka Salta och peppra