En av mina söner hade köpt en härlig kokbok med de godaste mackor man kan tänka sig. Tunn, krispig botten och bara enkelt pålägg i form av tomatsås, mozzarella, prosciutto, ruccola och basilika
Lägg upp på ett fat och garnera med cocktailtomater. Ett gott surdegsbröd, parmaskinka, chevréost, ruccolasallad, pinjenötter och några cocktailtomater, låter det gott
Ruccolaolja är jättegott att droppa ner i tomatsoppa eller många andra soppor, som dressing på sallad eller att ringla på ett gott bröd när man ska göra en medelhavsinspireradmacka
En hummus som gör vilken fjuttig liten macka som helst till en måltid. Smaka av med salt och citron. 4 dl kokade kikärtor 1/2 dl oliv eller rapsolja2 msk tahin (sesampasta)2 msk rostade sesamfrönRejäl näve ruccola1/2 citronsaft1/2 tsk salt1 liten vitlöksklyfta, finhackad1/2 tsk chilliflarnRosta sesamfrö i torr panna
Skiva köttet snett och lägg på mackan. Bred på pepparrotsvisp och på medruccola. In med dem med skinnet uppåt på högsta värme tills skinnet är kolsvart