Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Jag valde att göra tvåfärgade macarons, rosa och vita. Macarons är något så otroligt gott. Jag hade i och för sig vit choklad som fyllning men med både limeskal- och saft i tryffeln blev den syrlig och fräsch
Juliga macarons med vit chokladcream. Vitorna ska precis hänga ihop. Vit chokladcream. 100 gr siktat mandelmjöl200 gr siktat florsocker110 gr äggvita5 msk sockerRöd pastafärgVispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. 50 gr vit choklad. Vispa smör och florsocker i 10 minuter och vispa sen i den nu helt avsvalnade vita chokladen. 110 gr äggvita. 50 gr vit choklad
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Vispade äggvitan tills det blev vit. Dessa limemacarons hamnade på Öckerö. En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop