Bryt chokladen i bitar (jag tog en blandning av mörk choklad och mjölkchoklad och det blev gott). )Nej, istället bjuder jag på bild och recept på dessa underbara chokladmacarons som jag hade bakat till helgens födelsedagsfika
Inspirationen till recepten har Roy Fares hämtat från Sverige, USA och Frankrike, vilket märks på blandningen av hallongrottor, jordgubbskräm, cupcakes, donuts, macarons och éclairer
Det var första gången som jag testade på att baka macarons. Mjölkchokladtryffel. Receptet kommer från Mia Öhrns bok "Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk" Kakor
Antonberg MILK hasselnöt – En lagom stor bit härligt god mjölkchoklad med en touch av hasselnötter. Nu har jag och familjen testat, stött och blött september månads innehåll av Testagram
Jag använde Hellosugars eminenta steg-för-steg guide när jag gjorde kakorna och fyllde dem med en smörkräm bestående av 200g Smör, 3 dl Dansukker Råsocker Flor, 2tsk Dansukker Vaniljsocker Faitrade, 1 Äggula och 100g hackad mjölkchoklad. 100g hackad mjölkchoklad
Som fyllning gjorde jag den italienska maräng smörkrämen jag gjort innan men smaksatte den med mjölkchoklad (beskrivning av smörkrämen finns längre ner i detta inlägget)
Självklart kommer jag även nästa år att hålla privatkurser i allt från minicupcakes med dekorering, Cake Pops, Whoopies, Macarons och moussetårtor till påskgodis, svenska tapas, chokladiga bakverk med mera med mera
Smält mjölkchokladen i vattenbad och häll ner i smeten. Macarons är lite tålamodsprövande att göra och beroendeframkallande när man väl tar en tugga av en nybakad macaron
Nu har jag äntligen provat macarons. Mjölkchokladtryffel. Jag har varit väldigt feg förut men jag chansade på detta receptet som är från "Macarons, cupcakes, cakepops" av Mia Öhrn