Macarons mandelmassa mandel recept

Macarons med Hallontryffel

Macarons med Hallontryffel

Särskilt intressant tyckte jag det var att man i receptet valt att använda mandelmassa istället för mald mandel, det lät verkligen som en intressant genväg
Biskvier

Biskvier

Tillsätt den rumstempererade mandelmassan. Gör en pistaschpasta genom att mixa pistaschmandel, sprit och orangeblomvanen i en matberedare till en slät pasta
Pepparkaksmacarons

Pepparkaksmacarons

Blanda florsockret och mandelmjölet med den ovispade äggvitan, det blir som en mandelmassa. Mät upp mandelmjöl och florsocker, sikta ordentligt så du får bort klumpar eller större bitar mandel

En galen trädgårdsfest

Anastasias macarons är alltid ljuvliga, men de här var nog de godaste hon någonsin bjudit på. Blanda ned mandelmassan, vaniljsocker, vaniljfrön (om du har uteslut annars) och rivet citronskal
Mandelbiskvier med blåbärssmak

Mandelbiskvier med blåbärssmak

Hittade inget recept som föll mig i smaken men mina misslyckade macarons i mindre format påminner ju om biskvierna
Alternativ mandelmassa

Alternativ mandelmassa

Malda solrosfrön kan man också använda om man vill baka macarons men inte tål mandel. Ett bra alternativ till mandelmassa för nötallergiker är frömassa gjort på solrosfrön
Cointreaufyllda vaniljmacarons

Cointreaufyllda vaniljmacarons

Blanda ihop mandelmassa, smör och lite apelsinjuice. Skålla och mal mandeln. Macarons. Vill man kan man smaksätta mandelmassan med annat, t ex lite konjak eller pistasch

Mojito Macarons och Månadens sötsak

Macarons är goda små ”mandel/maräng” kakor som man kan variera i all världens färger och smaker. Blanda och sila mandelmjöl och florsocker, sätt det åt sidan tills senare