Särskilt intressant tyckte jag det var att man i receptet valt att använda mandelmassa istället för mald mandel, det lät verkligen som en intressant genväg
Tillsätt den rumstempererade mandelmassan. Gör en pistaschpasta genom att mixa pistaschmandel, sprit och orangeblomvanen i en matberedare till en slät pasta
Blanda florsockret och mandelmjölet med den ovispade äggvitan, det blir som en mandelmassa. Mät upp mandelmjöl och florsocker, sikta ordentligt så du får bort klumpar eller större bitar mandel
Anastasias macarons är alltid ljuvliga, men de här var nog de godaste hon någonsin bjudit på. Blanda ned mandelmassan, vaniljsocker, vaniljfrön (om du har uteslut annars) och rivet citronskal
Malda solrosfrön kan man också använda om man vill baka macarons men inte tål mandel. Ett bra alternativ till mandelmassa för nötallergiker är frömassa gjort på solrosfrön
Blanda ihop mandelmassa, smör och lite apelsinjuice. Skålla och mal mandeln. Macarons. Vill man kan man smaksätta mandelmassan med annat, t ex lite konjak eller pistasch
Macarons är goda små ”mandel/maräng” kakor som man kan variera i all världens färger och smaker. Blanda och sila mandelmjöl och florsocker, sätt det åt sidan tills senare