Mixa jordgubbarna fint. Jordgubb är en av mina absoluta favoritsmaker så när jag insåg att jag ännu inte testat att göra jordgubbsmacarons var det självklart att dessa skulle bli nästa sats
)Macaronsmed Hallontryffel1+1 äggvita150 g mandelmassa50 g + 50 g florsocker (drygt 1½ dl totalt)några droppar röd hushållsfärg125 g vitchoklad½ dl hallon (eller andra bär som tex blåbär, svarta vinbär, jordgubbar)2 msk vispgräddeArbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan med en gaffel
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Jag är ju galen i Earl Grey och jag tycker att jordgubbar är det som det passar absolut bäst med så jag var tvungen att prova det här innan jordgubbssäsongen helt tar slut (den kanske redan är slut men jag fick faktiskt tag på väldigt goda jordgubbar från Belgien som funkade utmärkt
Har kommer det annu mer kakrapporter fran New York. I dagarna letade vi oss till La Maison du macaron, vilket ar ett helt fantastiskt litet konditori/cafe pa 23rd street
Till de här macaronerna testade jag något jag aldrig gjort förut nämligen att byta ut vattnet i sockerlagen mot passerade jordgubbar, utblandade med bara några gram vatten
Den här kan man använda till och fylla cupcakes,tårtor,macarons eller äta med nybakad brioche. Lemoncurd är jättegott om man vill ha de lite sötsyrligt och passar till många desserter men nu tänkte ja eftersom jag hade så mycket jordgubbar så fick de bli jordgubbscurd
Sedan ägnas månaden åt kursplanering, inköp av ingredienser och kurshållande av After workkurs för Medborgarskolan i Göteborg i Svenska hösttapas samt en lördagskurs i Macarons
Men denna gång blev de bra med ☺️Det du behöver till ca 20 st är 2 äggvitor60 g strösocker 120 g florsocker80 g mandelmjölRosafärgFyllningMixade jordgubbar blandat med vispad gräddeSikta florsocker och mandelmjölet
Till de här macaronerna testade jag något jag aldrig gjort förut nämligen att byta ut vattnet i sockerlagen mot passerade jordgubbar, utblandade med bara några gram vatten