Mixa florsocker, mandel och espressopulver i en matberedare. 1 msk espressopulver. 1 msk espressopulver. Då var vi här igen, dags att baka makroner (macaron)
Jag hade vid ett tidigare tillfälle köpt ett kilo mandelmjöl i avsikt att göra macarons och en hel del av det fanns fortfarande kvar i köksskåpet hemma…
Det har verkligen varit fullt av de söta och färgglada bakverken i bloggarna de senaste åren och om ni ännu inte tröttnat på dem så kan det kanske vara gott med en mini-macaron till espresson på Trettondagsafton
Rör ner socker och espresso. Mörk chokladmousse med espresso 120 g mörk choklad (minst 70 procent kakao) 1 msk strösocker 2 msk espresso 3 äggulor 5 äggvitor Smält chokladen i vattenbad. Vaniljmacarons ca 50 stycken 275 g finmalen mandel 250 g florsocker 6 äggvitor 210 g strösocker 1 tsk vaniljsocker Fyllning 100 g smör 90 g florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och låt den stå i kylen under tiden som du bakar kakorna. 2 msk espresso