Äter man högreven med timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek
Dessutom blir det riktigt mört med ett vist tuggmotstånd. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Jag fick då och då på slutet av koket “dra” lite med ett par gafflar i köttet för att se om det började falla isär och var så mört som jag vill ha högrev
Låt allt koka tills köttet är supermört. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Köttet har först fått koka helt mört (det är därför bitarna på grillen måste vara rejäla för att inte falla sönder), sedan grillas det med en smakrik glaze där sött och salt från sojan möter chilihetta
Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat
benfri högrev. 1asiatisk ketchupGrillad högrev med asiatisk ketchup 1. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme
Köttet ska bli så mört att det går att dela med en sked. Jag älska högrev. Har du inte testat så måste du helt enkelt testa koka lite kött och då gärna högrev