Mört högrev recept

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Äter man högreven med timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Grillad högrev

Grillad högrev

Köttet blir ju väldigt mört och fint om det får förkoka. För ett tag sedan testade jag för första gången grillad högrev
Långkokt högrev med aioli & juliennegrönsaker

Långkokt högrev med aioli & juliennegrönsaker

Låt allt koka tills köttet är supermört. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Långlagad högrev

Långlagad högrev

Köttet blir efter tillagning verkligen mört och smakrikt. Långlagad högrev på tillagning. Mitt allra populäraste recept är långlagad högrev
Rödvinbrässerat högrev.

Rödvinbrässerat högrev.

Skär ditt kött i skivor (är det riktigt mört så kan man skära upp med en smörkniv) servera med potatispuré eller ugnsbakade rotfrukter
Grillad högrev med ruccolapotatissallad

Grillad högrev med ruccolapotatissallad

Köttet ska vara väldigt mört när det är klart, nästan falla isär. Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grilla högrev
Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Köttet har först fått koka helt mört (det är därför bitarna på grillen måste vara rejäla för att inte falla sönder), sedan grillas det med en smakrik glaze där sött och salt från sojan möter chilihetta
Kokt högrev med pepparrotssky

Kokt högrev med pepparrotssky

Kokt högrev är supergott med pepparrot. Putsa högreven fri från fett och skär den i bitar. Putsa högreven fri från fett och skär den i bitar
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat
Grillat högrev

Grillat högrev

På slutet av koket ”dra” lite med ett par gafflar i köttet för att se om det började falla isär och är mört
Högrev med aubergineröra

Högrev med aubergineröra

Köttet ska bli så mört att det går att dela med en sked. Jag älska högrev. Har du inte testat så måste du helt enkelt testa koka lite kött och då gärna högrev
Rödvinskokt högrev med rosmarinspotatismos

Rödvinskokt högrev med rosmarinspotatismos

ex högrev. Låt koka sakta under lock tills köttet är mört i ca 1-1,5 timme. ex högrev smör 3 tsk olivolja 1 morot, finhackad 1 liten gul lök, finhackad 2 msk vitlök, finhackad 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk vetemjöl ca 8 dl rött vin 2 dl persilja, hackad salt och svartpeppar 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad 1,5 dl parmesanost, färskriven