Fläskkarré i pekfingertjocka strimlor. När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
När köttet är mört, så ta bort locket och låt såsen reducera ner till en lagom gosig sås. Så därför tänkte jag laga lite fläsk vindalo som den oftast tillagas i Panaj, dvs utan både tomat och yoghurt
) Sötsurstark dipsås med mörtfläskkött serverat med krispig gurka, gott. Fläsk,. Superlätt att tillaga, ger god fläskbuljong till nudlar som "biprodukt"
Låt nu soppan koka sakta under lock, tills ärtorna är riktigt mjuka och fläsketmört. Ärtsoppa med fläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
På morgonen tar man ut ett smakrikt och smältande mört kött. Wokad kål & fläsk. Resultatet är smakrikt och supermört, även för billigare köttbitar som högrev
Ett långkok där högrev och sidfläsk samsas med kantareller och timjan. 200 gram rökt sidfläsk. Skär köttet i ca 4 cm stora bitar, och skär sidfläsket i tärningar. Koka upp och låt sedan sjuda, under lock, i minst 2 timmar, tills köttet är riktigt mört. 200 gram rökt sidfläsk
Lägg fläskkarrén i en stor kastrull som håller för ugn. Tillaga i ugnen 1 1/2- 2 tim, tills köttet är mört. Ta ut och servera ugnsrostad potatis, grönsaker, sky och äppelmos ca 1,2 kg fläskkarré