Mörkt recept

Mörkt bröd med frukt, frön och nötter

Mörkt bröd med frukt, frön och nötter

Hur många bröd har jag bakat i mitt liv. Kanske tusentals. De kan bli lite hur som helst. Ibland blir det ju väldigt lyckat, ibland mindre
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda yoghurt och sirap i en bunke. Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten
Mörkt bröd med aprikoser

Mörkt bröd med aprikoser

Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke. Hacka aprikoserna grovt
Mörkt filmjölksbröd med frukt och nötter

Mörkt filmjölksbröd med frukt och nötter

Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Glutenfritt, mörkt fruktbröd med kakao

Glutenfritt, mörkt fruktbröd med kakao

½ dl mörkt muscovadosocker. ½ dl mörkt muscovadosocker. 5 dl mörkt bovetemjöl. 5 dl mörkt bovetemjöl. Snälla du, sluta inte läsa här
Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Mörkt bönbröd med frukt och nötter

Ingredienser Portioner. 1 bröd 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g) 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 msk fiberhusk 2 dl kokande vatten 1/2 dl flytande honung 3 dl havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet 2 tsk bikarbonat 1 1/2 tsk salt 1 1/2 dl yoghurt (3%) 2 dl nötter t ex hassel- och valnötter 1 dl strimlade torkade aprikoser Lägg till i inköpslistan
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Mörkt bröd med fikon

Mörkt bröd med fikon

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, salt, solrosfrön och linfrön i en skål. Hacka fikonen grovt och skär bort stjälkfästet
Mörkt filmjölksbröd med aprikoser

Mörkt filmjölksbröd med aprikoser

Den här snabbakade limpan är full av godsaker som russin, aprikoser och solrosfrön. Precis som med de flesta söta filmjölksbröd föredrar jag att äta det här brödet utan vare sig smör eller annat pålägg
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Ingredienser Portioner. 2 bröd 7 dl vetemjöl 4 dl grahamsmjöl 2 dl grovt rågmjöl 1 tsk salt 1 dl solrosfrön 1 dl hela linfrön 1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g) 1 dl russin 1 dl hasselnötter 1 l filmjölk 1 1/2 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap Lägg till i inköpslistan
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröer, bikarbonat och salt i en stor bunke. Blanda ordentligt. (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet eftersom mjölet då packas och man tar för mycket
Mörkt glutenfritt formbröd - ännu en variation

Mörkt glutenfritt formbröd - ännu en variation

50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, knappt fingervarmt1/4 dl pumpakärnolja - hampaolja, kokosolja, mandelolja, avocadoolja eller rapsolja går också bra2 msk flytande honung1 dl solrosfrön1 dl pumpafrön1 dl skalade hampafrön2 msk nyponmjöl½ dl chiamjöl½ dl Fibrex8 färska, urkärnade och finstrimlade dadlar2 dl mörkt bovetemjöl2 dl hampamjöl4 dl rårismjöl1 msk malda psylliumfröskal/husk1½ tsk saltBild på mjölsorter hittar du här. 2 dl mörkt
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det här receptet kommer från tidningen BAKA. Det är mycket likt Leilas "Turbolimpa" som länge varit en av mina favoriter i brödväg
Mörkt (men saftigt) hälsobröd

Mörkt (men saftigt) hälsobröd

Ingredienser. (2 bröd)Gör så här. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ned filmjölk, sylt och sirap under omrörning
Mörkt filmjölksbröd med frön

Mörkt filmjölksbröd med frön

Det här brödet är jättegott och superenkelt att göra. Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken
Mörkt bröd à la Bollnäs

Mörkt bröd à la Bollnäs

Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla ingredienser. Häll i smeten i smorda och bröade formar. Grädda ca 1 timme