Platta till dem lite, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grått och mörkt. 5 dl vetemjöl2 dl socker4 msk kakao1 msk vaniljsocker1 stort ägg200 g smörSätt ugnen på 175 grader, blanda ihop mjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en skål. 2 dl socker. 1 msk vaniljsocker
Öka sockermängden om du vill ha en sötare sylt, jag föredrar lättsockrat. 1,5 kg aroniabär, noggrant rensade och sköljda5 dl vatten1 vaniljstång - snittad och urskrapad2 kanelstänger2 - 3 stjärnanissaft av en pressad lime1 dl mörktmuscovadosocker4 dl syltsockerHalvtina bären, och koka upp dem med vatten och kryddor
Dra grytan från värmen och krydda med salt, peppar och socker. 1 tsk socker. Strö på resten av den rivna osten och grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, lägg över aluminiumfolie mot slutet om du tycker att det börjar bli för mörkt. 1 tsk socker