Mörkt saftigt recept

Mörkt (men saftigt) hälsobröd

Mörkt (men saftigt) hälsobröd

Ingredienser. (2 bröd)Gör så här. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ned filmjölk, sylt och sirap under omrörning
Mörkt och saftigt julbröd

Mörkt och saftigt julbröd

Om brödet verkar bli för mörkt, täck med aluminiumfolie. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en tvåliters brödform
Mörkt filmjölksbröd med frukt och nötter

Mörkt filmjölksbröd med frukt och nötter

Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Saftig liten mandelkaka

Saftig liten mandelkaka

Toppen blir mörkt brun, men om man tycker den blir lite för brun, täck med lite aluminium folie efter cirka 15-20 minuter av baktiden
Höstigt mörkt bröd med äpple och pumpakärnor

Höstigt mörkt bröd med äpple och pumpakärnor

Oh - så otroligt saftigt, utan att alls vara något obakat. Ett riktigt mörkt bröd, med saftig smak av svenska äpplen, råg, och pumpakärnor, bland annat - kan det bli höstigare, så säg
Mörkt bröd à la Bollnäs

Mörkt bröd à la Bollnäs

Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla ingredienser. Häll i smeten i smorda och bröade formar. Grädda ca 1 timme
Saftig saffranskaka

Saftig saffranskaka

Det är så mörkt och grått ute, vi har inte många ljusa timmar på dagen i Sverige den här tiden på året
Mörkt  brytbröd

Mörkt brytbröd

Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Smält smöret eller margarinet en kastrull och häll över mjölken, värm upp till lite varmare än fingervarmt ca 40° grader
Mörkt formbröd

Mörkt formbröd

Men det här receptet kan jag verkligen rekommendera, ett nyttigare bröd som är grövre men så saftigt och gott alltså
Det är mörkt nu men det blir ljusare igen

Det är mörkt nu men det blir ljusare igen

{ detta inlägg innehåller annonslänkar till bodystore. com }. ❄︎. Lingonsmoothie toppad med vaniljkesokvarg, bipollen, hasselnötter, torkade mullbär och frusna lingon
Glutenfritt favoritbröd med chiamjöl och gojibär

Glutenfritt favoritbröd med chiamjöl och gojibär

Bröd ska enligt min mening vara lättbakat, grovt, mustigt, saftigt, fiberrikt och nyttigt och gärna med många olika vitaminer, mineraler och Omega 3-fettsyror som samverkar med varandra. 50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader1/4 dl avocadoolja eller rapsolja1/4 dl ljus agavesirap eller flytande honung1 msk nyponpulver3/4 dl linfrön1 dl solroskärnor1 dl gojibär1 dl chiamjöl3 dl mörkt bovetemjöl3 dl rårismjöl1 msk fiberhusk1 tsk saltLös jästen i vattnet
Sjömansbiff

Sjömansbiff

 SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar