Förra veckan satt jag och funderade på om jag inte skulle slänga ihop ett gott mörkt bröd, sagt och gjort kikade jag igenom vad jag hade hemma och slängde ihop det jag tyckte passade bra
MörktLantbröd Du behöver. 25 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 msk mörk sirap Ca 9-10 dl mörk lantbrödsmjöl Ca 2 dl havregryn Gör så här
Det var kväll och mörkt och det blev tyvärr inga vidare foton. Grekiskt lantbröd50 gram jäst2,5 dl mjölk2,5 dl vatten2 tsk salt1 tsk socker0,5 dl olivolja8 dl lantbrödsmjöl4-5 dl vetemjölGör så här. 8 dl lantbrödsmjöl
- Det här brödet är ganska mörkt. Alltså hittade jag på ett lantbröd med bara lite graham och råg, men ett bröd som fick jäsa i två steg för att utveckla smak och näringsämnen
Det är så tråååkigt att fota nu när det är så mörkt vid matlagningsdax. Bröd till soppa är obligatoriskt och bland det godaste som finns är vanligt lantbröd i tjocka skivor med smör och ost
4 1 mörktlantbröd (gärna bake off) 1 bakpotatis 3 morötter 1 rödlök 1 msk olja 1/2 g saffran 500 g passerade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond) peppar 150 g salladsärtor 600 g torsk- och laxtärningar Lägg till i inköpslistan
Mitt bröd var mörkt, men det smakade finfint ändå. 4 skrivor ljust lantbröd, gärna någon dag gammalt. 4 skrivor ljust lantbröd, gärna någon dag gammalt
1,4 l mörktlantbrödsmjöl. 1,4 l mörktlantbrödsmjöl. Har en massa bröd som bara ligger o väntar på att komma in på bloggen, Ja, bröden är ju uppätna, men recepten och bilderna finns ju kvar
Recept. Sanne Erlandsson. tis, 2013-07-30 18. 02. 2h 40min. (0). Värm filmjölken till 37 graderLös jästen i filmjölkenBlanda i resten av ingredienserna och kör tills du fått en smidig degLåt jäsa ca 2 timmarBaka ut två knubbiga limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapperLåt jäsa ca 1 timmeSätt ugnen på 200 grader i god tidGör ett par snitt i varje brödGrädda i ca 35 min eller tills bröden har en innetemperatur på 98 grader
9 dl mörktlantbrödsmjöl. Tillsätt i följande ordning. Hälften av mjölet, vätska, smör/olja, resten av mjölet, salt på ena sidan, sirap på andra sidan och jästen i mitten