Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Lägg tillbaka köttet rör om och pudra över mjölet. Häll över ölet och buljongen. 2 msk vetemjöl. 33 cl porter eller stout eller annat gott mörktöl som inte har för stor beska
Vi var ute och vandrade och kom hem med en påse grovt dinkelmjöl av alla saker. Receptet hittade jag faktiskt på baksidan av paketet men jag bytte vanligt vetemjöl mot manitoba cream och vattnet mot öl
Forma till avlånga limpor och lägg med skarven neråt på en bricka som du mjölar med vetemjöl. 200 g vetemjöl. 200 g öl, gärna mörkt. 560 g vetemjöl. 200 g vetemjöl. 200 g öl, gärna mörkt. 560 g vetemjöl
Den avnjutes bäst i lite mindre mängder, det är en kraftig öl och man får ha respekt för den höga alkoholstyrkan Tärningar av lagrad västerbottenost passar utmärkt till
Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Rör samman mjöl och matfett och klicka ner blandningen i såsen under vispning
Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörktöl100 gr mörk chokladGör så här