På robusta och rejäla trämöbler i en lummig grönskande miljö satt vi och avnjöt en ljuvlig middag och som avslutning så åt jag den godaste dessert jag ätit på länge , en dessert i tre lager med nougatkräm en hallonsås med smak av karamell toppad med en mörk mustig chokladganache
Doppa i mörk choklad, strö på lite flingsalt och låt stelna. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta
Krossa eller hacka karamellerna lite grovt. Rör ner de hackade lakritskaramellerna. 2 dl sirap. Fyllning5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade. Fudge400 g mörk choklad25 g smör1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad). 1 dl vispgrädde10 After Eight-plattor200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)2 tsk smör. 2 dl sirap
Färgen är som mörkkaramell och smaken är djup och blommig. Jag har använt yakónsirap som sötning för den underbara karamelliga och blommiga smaken men den går ju att byta ut till antingen agave eller honung
Koka under omrörning upp grädde, socker, sirap, kakao och den krossade turkisk peppar. Krossa karamellerna i en mortel eller lägg i plastpåse och hamra sönder
Mixa ihop smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap. några droppar röd karamellfärg. ½ dl sirap. Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg
Smält smöret på medelvärme i en kastrull och tillsätt sedan farinsocker och sirap under omrörning. Karamellpopcorn har varit ett populärt pinterestfenomen sen en tid tillbaka