Mörk pepparsås recept

Kung Pao-kyckling

Kung Pao-kyckling

1 msk mörk soja (kinesisk). 2 msk kinesisk pepparsås eller 3 tsk sambal oelek. Gör i ordning marinaden. Börja med att vispa upp äggvitan lätt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna

Kung Pao (Gong Bao)

1 msk mörk soja. 3 tsk kinesisk pepparsås , eller sambal oelek. 1. Gör i ordning marinaden. Börja med att vispa upp äggvitan lätt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna

Sista festen

Gräddpotatis, grisfilé och pepparsås. 200 g mörk choklad. Sista dagen, sista festen 2017 och sista #Suomi100 festen hos Aléns
Rådjursfilé med mörk pepparsås

Rådjursfilé med mörk pepparsås

Skär sedan upp i skivor, servera med förslagsvis hasselbackspotatis och en mörkpepparsås. 4 dl mörk oxbuljong. 2 tsk mörk balsamvinäger. 4 dl mörk oxbuljong. 2 tsk mörk balsamvinäger
Pepparsås

Pepparsås

1/2 dl rött vin eller mörk mustig balsamvinäger eller en god konjak. INSTRUKTIONER. Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen
Baconlindad oxfilé med pepparsås

Baconlindad oxfilé med pepparsås

mörk maizena redning. Baconlindad oxfilé med pepparsås, rödvinsokokta haricots verts, rödlöksmarmelad och ugnsstekt potatis med rosmarin
Svampfylld ravioli

Svampfylld ravioli

Ger mörkare färg och kraftigare smak. 3 st scharlottenlökar1 msk olivolja1 kvist färsk timjan1 msk färsk finhackad salvia2 dl ricottaost1/2 dl permesanostsalt, pepparSåsen
Varför inte fondua till nyår?

Varför inte fondua till nyår?

Pepparsås. 3 msk ljus soya ( jag hade mörk och tog bara 1 msk). Köttet som jag använder brukar vara fläskfile, älgkött eller nått nötkött

30/1-2011

Mörk choklad. Kassler med pepparsås, avokado och sallad med olivolja/balsamico. Dagens bild. Just nu tittar jag på säsong 7 av Entourage när jag tränar

Black pepper beef

Det ska vara mörkt rosa i mitten. Slå på pepparsåsen och vänd runt någon minut. 2 msk soya , mörk. 1. Krossa svartpepparn ganska fint i mortel

Pepparstek med mörk pepparsås

Servera med helstekt potatis, tomatsallad (skivade tomater och hackad gul lök i vinägrett) och mörkpepparsås

Klassisk pepparsås

Mörk maizena till redning. Hacka löken smått, smått, smått och fräs i stekpanna i smöret tills löken blivit mjuk

Pepparsås med rött vin

Smaka av pepparsåsen och tillsätt eventuellt lite salt. 2 msk rosépeppar 2 msk grönpeppar 2 msk svartpeppar 4 st schalottenlökar 1 msk smör 1 msk tomatpure 2 msk vetemjöl 4 msk kalvfond och 3 dl vatten 1 tsk socker 1,5 dl grädde 1 dl rött vin 1 msk dijonsenap 1 msk kinesisk (mörk) soja 2 krm salt

Ulrikas pepparsås

1 mörk oxbuljongtärning. Fräs smör och lök i en kastrull. Mortla grönpeppar och rosépeppar fint. Blanda allt med den frästa löken utom soja och salt och småkoka en bra stund, minst 20 minuter

Supergod pepparsås

Häll i allt i en gryta, låt bli varmt och red sedan av med ljus eller mörk majzenaredning. Smaka av med mer peppar ev lite salt, kanske tom lite extra fond om du vill

Black pepper beef

Det ska vara mörkt rosa i mitten. Slå på pepparsåsen och vänd runt någon minut. Pepparsås. 2 msk mörk soja