En svensk juledelikatesse er ”mjukpepparkaka”. 1,5dl mörk sirap. 1,5dl mörk sirap. Den skal være saftig og sød og kryddret og med små, bitte, syrlige indslag af tyttebær
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
En av mina absoluta favoritsockerkakor är mjukpepparkaka. 150 gram mörk choklad. Jag brukar inte direkt hålla mig till jultider med att baka denna utan den kan dyka upp lite då och då under året när jag blir sugen
Den blev mörk och saftig med en knaprig yta av farinsockret. Mjukpepparkaka med frosting är en storfavorit hos oss och nu senast snappade jag upp ett recept via en FB-vän, som gjorde muffins av smeten samt smaksatte frostingen med kardemumma, vilket jag tyckte var en toppen idé
Toppat med lite mörk choklad och en skvätt rom. Pappan kom upp för en stund sen på kaffe och kaka och jag skrev ju tidigare att det skulle bli en mjukpepparkaka idag
Här är mjukpepparkaka i en ny tappning och en av de godare jag ätit. Mustigt Pepparkaksbröd4 msk olja5 msk plommonpuré/äppelmos1/2 c råsocker1/2 c mörk sirap1/2 tsk balsamvinäger1 tsk vaniljsocker1 tsk romextraktLite saft av en apelsin1 1/2 dinkelmjöl4 msk vetemjöl2 msk sojamjöl2 msk kakao2 msk starkt kaffe alt. 1/2 c mörk sirap