Mörk limpa recept

Mörk limpa i lergryta

Mörk limpa i lergryta

15 g jäst för matbröd600 g vatten½ msk agavesirap70 g raps- eller olivolja2 msk hela psylliumfröskal½ tsk malda psylliumfröskal110 g torkade aprikoser110 g russin70 g solroskärnor30 g sesamfrön50 g krossade linfrön480 g bovetemjöl85 g rismjöl85 g mörkt teffmjöl30 g havremjöl på rent havre20 g saltGör såhär
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Mammas limpor

Mammas limpor

2 ½ dl mörk sirap (jag hade bara ljus sirap hemma så jag tog det). 2 ½ dl mörk sirap (jag hade bara ljus sirap hemma så jag tog det)
Grova limpor

Grova limpor

Täck bröden med en plåt om ytan blir för mörk innan de är klara inuti. De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Baka ut varje del till en limpa. 17 dl rågsikt (eller rågmjöl för ett mörkare bröd). Dag 1. Smula ner jästen i en bunke eller burk med lock och rör ut med kallt vatten
Siraps limpa till gästerna.

Siraps limpa till gästerna.

Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir allt för mörka. 2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap
Sverige limpor

Sverige limpor

limpa,. sverige limpa. 1 dl mörk sirap. 1 dl mörk sirap. 3 December 2015. Recept matbröd, limpor & frallor. bröd,
Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

(täck dem med en tom plåt om ytan blir för mörk innan de är klara). Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftiga limpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

500 gram vatten250 gram rågsurdeg10 gram jäst650 gram vetemjöl special fullkorn125 gram grovt rågmjöl15 gram brödsirap, jag tog dock mörk sirap20 gram havssalt50 gram pumpafrön50 gram linfrö50 gram solroskärnorpumpafrön eller havregryn till garneringGör så här Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter
Nyttig limpa

Nyttig limpa

1/2 dl mörk sirap. 1/2 dl mörk sirap. Nyttig limpa. 4 dl filmjölk. 1 dl grovhackade cashewnötter. 1 dl krossade linfrön
Jästfri limpa

Jästfri limpa

helst mörk. helst mörk. 1 brödform. 5 dl filmjölk. ½ dl sirap. 2 tsk bikarbonat. ½ dl hackad mandel. ½ dl hackade hasselnötter
Mustig limpa

Mustig limpa

½ dl mörk sirap. Smält smöret och tillsätt must och öl, låt bli 37 grader fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vätskan
Limpa gjord på äggostvasslen

Limpa gjord på äggostvasslen

1 dl mörk sirap. När man gjort äggost får man massor av vassle över. Nu bakade jag direkt på vasslen efter den svalnat lite, resten frös jag in till senare bak
Mörk Filmjölkslimpa med russin

Mörk Filmjölkslimpa med russin

behöva lägga över lite folie på brödet efter ca halva gräddningstiden så att brödet inte blir för mörkt
Snabba limpor

Snabba limpor

1 dl mörk sirap. 1 dl mörk sirap. Doften av nybakat bröd på morgonen eller över huvud taget måste vara en av den godaste dofter man kan känna
Snabbakade limpor med dadlar och fikon

Snabbakade limpor med dadlar och fikon

Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Limpa med frukt och frön

Limpa med frukt och frön

2 ½ dl mörk sirap. Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet. Hacka valnötterna i grova bitar och skär aprikoserna i strimlor