Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt med kavringen. a 2 limpor 6 dl vetemjöl 9 dl fint rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk mald kummin 2 dl mörk sirap 20 g rumsvarmt smör 1 pkt jäst för söta degar 5 dl mjölk Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. 2 dl mörk sirap
Första brödet att baka ur den boken blev kavring. Dag 2 morgon/förmiddag2 dl ljummet vatten50 g jäst210 g mörk sirap275 g rågmjöl275 g vetemjöl Dag 2. 210 g mörk sirap
De ska ju få en kantig form som är typisk för kavring. Dag 250 g jäst3,5 dl vatten7 dl fint rågmjöl2 dl mörk sirap2 msk soja1 l rågsikt3 dl vetemjölGör såhär dag 2. 2 dl mörk sirap
-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin