Chokladkräm. Låt kakan svalna helt och bred sedan ut chokladkräm över kakan. 200 g hackad ODENSE Mörk Choklad 55% eller chokladknappar. 200 g ODENSE Mörk Choklad 55%
Den mörka chokladen har fått smälta i mandelmjölk tillsammans med en sked smör och lite honung. Päron är särskilt gott till chokladkrämen som blir som en tjock chokladsås
100 g mörk choklad. Sjud försiktigt ihop äggulorna, socker och grädde i en kastrull. Ta sedan kastrullen åt sidan och blanda i smör och chokladen i bitar
Idag grattar jag dotter Josefin som fyller år, och det får bli med den här ljuvliga chokladkrämen. Jag har dessutom nästan aldrig ätit så god chokladkräm tidigare
100 g mörk Choklad. Hacka chokladen. Koka upp Milda Mat & Visp med 2 msk valfri Lipton te och sila av och häll över chokladen (om påse används låt ev dra 1-2 minuter för mer te smak)
Blanda i chokladkrämen i detta och rör tills krämen blivit jämn. )15 tarteletter15 st aluminiumformar 7cm60 g mandelmassa½ krm salt60 g smör1 st äggula2 dl vetemjölChokladfyllning200 g mörk choklad (tex marabous)25 g smör3 vitor0,75 dl strösocker3 st äggulorLite florsocker till dekorationVaniljinkokta rabarbern med jordgubbar400 g rabarber3 dl socker3 dl vatten1 vaniljstång2 msk citronsaft500 g jordgubbarPepparmintsgrädde2 dl grädde1 msk strösockernågra droppar pepparmintsolja efter tycke och smakUgn. 200 g mörk choklad