Mörk chokladkräm recept

Brownie med chokladkräm & nötcrunch

Brownie med chokladkräm & nötcrunch

Chokladkräm. Låt kakan svalna helt och bred sedan ut chokladkräm över kakan. 200 g hackad ODENSE Mörk Choklad 55% eller chokladknappar. 200 g ODENSE Mörk Choklad 55%

Mörk chokladkräm

200 gr mörk choklad. Häll ner chokladkrämen i 4 mindre skålar eller i snygga glas. 200 gr mörk choklad. 4 portioner
Mörk chokladkräm på mandelmjölk

Mörk chokladkräm på mandelmjölk

Den mörka chokladen har fått smälta i mandelmjölk tillsammans med en sked smör och lite honung. Päron är särskilt gott till chokladkrämen som blir som en tjock chokladsås
Chokladkräm till tårta

Chokladkräm till tårta

100 g mörk choklad. Sjud försiktigt ihop äggulorna, socker och grädde i en kastrull. Ta sedan kastrullen åt sidan och blanda i smör och chokladen i bitar
Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chokladkräm 3 dl vispgrädde 150 gram mörk choklad , 70% 1,5 dl kolasås 2 msk kaffe , starkt 200 gram färskost Karamelliserade chokladpopcorn 5 dl popcorn 1 msk strösocker 1 msk smör 50 gram mörk choklad , 70% 1 salt Köp receptet
Chokladkräm - sockerfri

Chokladkräm - sockerfri

100 g mörk choklad utan tillsatt socker. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och grädde. Rör till en slät kräm
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

8 Chokladkräm 100 g mörk choklad (70%) 100 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) Svartvinbärsmousse 225 g frysta svarta vinbär 1/2 dl strösocker 1 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt (10%) Havre- och kokoscrunch 1 dl havregryn 1 dl riven kokos 1/2 krm salt 2 msk smör 1 1/2 msk socker Kaffekolasås 1 dl vispgrädde 1 dl rörsocker 1 dl ljus sirap 3 msk kaffelikör (t ex Kahlua) 2 msk starkt kaffe (gärna espresso) Lägg till i inköpslistan
Chokladkräm med rom och hasselnötter

Chokladkräm med rom och hasselnötter

1 förp kondenserad mjölk sötad 150 g mörk choklad 70 %, hackad 100 g mjölkchoklad, hackad 3 dl grädde 1 äggula 1 tsk vaniljsocker 2 msk smör, rumsvarmt 1-2 msk mörk rom 1 dl hasselnötter 0,5 tsk olja 0,5 tsk salt 0,5 tsk strösocker
Chokladkräm med hallon och maräng

Chokladkräm med hallon och maräng

100 g mörk choklad (70 %). Hacka chokladen. Koka upp grädde och florsocker och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält
Chokladkräm med frukt och glass

Chokladkräm med frukt och glass

100 g mörk choklad. Koka upp grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden
Snabb chokladkräm smaksatt med Lipton

Snabb chokladkräm smaksatt med Lipton

100 g mörk Choklad. Hacka chokladen. Koka upp Milda Mat & Visp med 2 msk valfri Lipton te och sila av och häll över chokladen (om påse används låt ev dra 1-2 minuter för mer te smak)
Mörk chokladtartelette med papparmintsgrädde och vaniljinkokta rabarber och jordgubbar

Mörk chokladtartelette med papparmintsgrädde och vaniljinkokta rabarber och jordgubbar

Blanda i chokladkrämen i detta och rör tills krämen blivit jämn. )15 tarteletter15 st aluminiumformar 7cm60 g mandelmassa½ krm salt60 g smör1 st äggula2 dl vetemjölChokladfyllning200 g mörk choklad (tex marabous)25 g smör3 vitor0,75 dl strösocker3 st äggulorLite florsocker till dekorationVaniljinkokta rabarbern med jordgubbar400 g rabarber3 dl socker3 dl vatten1 vaniljstång2 msk citronsaft500 g jordgubbarPepparmintsgrädde2 dl grädde1 msk strösockernågra droppar pepparmintsolja efter tycke och smakUgn. 200 g mörk choklad
Chokladkräm med hallon

Chokladkräm med hallon

100 g mörk choklad. Koka upp grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden
Chokladkräm med grädde och kaksmulor

Chokladkräm med grädde och kaksmulor

I botten finns en mörkchokladkräm och därefter toppar man med vispad grädde, valfria kaksmulor och någon form av frukt eller bär
Semlor med chokladkräm

Semlor med chokladkräm

ODENSE Chokladspån eller riven ODENSE Mörk Choklad. Fyll öppningen med chokladkräm och garnera med choklad spån (eller riven choklad)
Små mandelkakor med chokladkräm

Små mandelkakor med chokladkräm

ODENSE Mörk Choklad 55% eller smaksatt choklad. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa