Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor
Utöver chokladkolan gjorde jag bland annat vit chokladfudge och chokladbiskvier med apelsinsmörkräm. En härligt mjuk, fudgeliknande kola med smak av mjölkchoklad och mörk sirap
Så vad passar då bättre än att bjuda på lite chokladkola såhär när advent kommer. I detta fall en chokladkola med smak av apelsin, som dessutom är lite hälsosammare än den traditionella kolan
Har redan hunnit göra en variant med mjölkchoklad och en med vit choklad och lime, men idag så fick det bli en kryddigare variant mörk choklad och chili
) Chokladkola. 1 dl mörk sirap. 1 dl mörk sirap. Det här receptet har jag gjort sen jag var liten. Det kommer från någon reklamkatalog för Milda, men använd snälla inte Milda utan riktigt osaltat smör