2 dl ljus sirap. 200 g mörkblockchoklad. - Smält chokladen i ett vattenbad. - Blanda samtidigt jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull, men låt inte blandningen börja koka
1 dl ljus sirap. 100 g mörkblockchoklad. 1 dl ljus sirap. 100 g mörkblockchoklad. Herregud så gott. MEN ett litet tips, gör inte en sån där ihop rörd kladdkaka
Vill man ha det lite mindre sött kan man ta mörk choklad i stället, det blir precis lika gott. I söndags använde jag vanlig Marabou till krämen, men det funkar med vanlig blockchoklad också
Smält blockchoklad att pensla (jag använde en slickepott) på kakan. Ingredienser 2 dl socker • 4 dl ljus sirap 2 burkar jordnötssmör (Skippy) • 10 dl rice crispies 2 tsk vaniljsocker • 200 g ljusblockchoklad 200 g mörkblockchoklad Tillagning Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull, får ej kokas. 4 dl ljus sirap. 200 g ljusblockchoklad. 200 g mörkblockchoklad
Vill man inte ha fullt så söta mozartkulor, så väljer man förstås en mörkare choklad. Även choklad som innehåller vegetabiliskt- eller annat fett, t e x blockchoklad, måste värmas försiktigt
Smält den mörka chokladen och mjölkchokladen tillsammans över ett vattenbad. Lägg alla ingredienser, utom sötmandel och blockchoklad, i en tjockbottnad kastrull
Häll den mörka chokladen jämnt i formen och jämna till ytan. 1,5 dl ljus sirap (200 g). 175 g mörkblockchoklad. 30 g vit blockchoklad. 1,5 dl ljus sirap (200 g). 175 g mörkblockchoklad. 30 g vit blockchoklad
Mät upp matfett blockchoklad och mjöl i en kastrull. Smält den vita blockchokladen. 150 g mörkblockchoklad. 100 g blockchoklad. 175 g vit eller ljusblockchoklad