2 dl röd sylt, t ex hallonsylt. Receptet gäller för 50 st 200 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk vaniljsocker 1 dl strösocker 4½ dl vetemjöl Fyllning till syltkakor. 2 dl röd sylt, t ex hallonsylt Garnering till brysselkex
Bred ett tunt lager sylt på den heta kakan. Klä en långpanna med smort bakplåtspapper. Svartvinbärssylt. Prova först på en kaka, är glasyren för tunn så rör ner mer florsocker, är den för tjock avhjälps det med några droppar vatten
Innan vi åkte till Sälen så bakade jag dom här godingarna med citronmelliss och hallon/lakrits sylt. Den andra degen formade jag till runda bollar och tryckte sen hål i mitten för hallon/lakrits sylten
Man får ganska mycket deg av det här receptet, men man kan med fördel spara hälften av den i kylen (eller frysen) eller varför inte baka några andra trevliga mördegskakor av en bit av den