Kardemumma. Knåda till sist degen med hjälp av händerna. Ta små delar av degen åt taget, rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Ställ åt sidan medan. kakan blir jämnplatt men annars går det lika bra att trycka till med handen. 0,5 tsk malen kardemumma. degen i ca 30 lika stora bollar och fyll dem med dadelmassa genom att trycka ut. 0,5 tsk malen kardemumma
När jag var och handlade sist på Ica Maxi hittade jag en julig stämpel att stämpla mördegskakormed. Jag använde mig av en alldeles vanlig mördeg med extra tillsatt vaniljpulver
Kardemummasmaken går väldigt bra ihop med till exempel hjortron, rabarber, choklad, äpplen, vanilj… Mördegskakor är mer lättbakade än man kan tro, särskilt med en matberedare där degen svuschas ihop på ett kick
En mördegskaka med smak av kardemumma- alltså min två favoriter i en och samma kaka. Sen behöver man ju inte försöka sina kakor med kristyr som jag fick för mig att göra