Mandelmördeg. Slå ut fudgen på mördegen som ligger på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa
Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Mandelmördeg. Slå ut fudgen på mördegen som ligger på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa
Jag hittade receptet hos Fredriks fika och tänkte "mördeg, är det inte bara vanlig smuldeg". Gissa så glad jag blev när en av gästerna sa "Så god paj, det är som en mördeg"
Gör mördegen så här. Blanda alla ingredienser. Plasta in degen och ställ den kallt, gärna över natten. Kavla ut degen (ca 3 mm tjock), stick ut rundlar och tumma ut dem i mazarinformar
Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna