Då tycker jag absolut att ni ska testa att grilla högrev för det är bland det godaste jag har ätit. Jag åt sallad och zucchiniröra till den grillade högreven medan de övriga även åt klyftpotatis till
1,4 kg högrev. 1,4 kg högrev. OH MY GOD vilken otroligt god gryta jag fick till igår. -) Köttet blev så mört och fint, det delade sig bara man tittade på det
Dock ska också sägas, när du ska få en riktigt en grovfibrig köttbit som du också är osäker på hur välhängt köttet är, som tex högrev så kan det stekas/kokas så att det nästan går sönder
Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta Hällstekt biff med mörkokt högrev, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmörJag har stekt biffen i panna och uteslutit högreven, samt gjort en enda lök
När min man såg ur en street food-försäljare långlagade bitar av högrev med chili blev han genast intresserad av att pröva att själv laga något liknande
2 st oxkinder på cirka 400 g (eller ta 2 bitar högrev eller fransyska på 400 g). 2 st oxkinder på cirka 400 g (eller ta 2 bitar högrev eller fransyska på 400 g)
1 kilo lammlägg eller griskinder (eller annat kött som passar för långkok, typ högrev). 1 kilo lammlägg eller griskinder (eller annat kött som passar för långkok, typ högrev)
Nästa gång ska jag prova att göra detsamma med högrev, som annars är ett ganska tråkigt grillkött. Igår grillade vi de godaste kamben jag någonsin har ätit
Jag tänkte skriva några rader om Högrev idag och det är det som ni ser på bilderna. Högrev är ju nötkött och anses kanske inte vara den ädlaste detaljen på nötet men blir mer och mer populärt i grillkretsar
Det senaste som jag har fastnat för är att koka köttgrytor, speciellt mustiga chiligrytor på högrev. I lördags när jag var i Skåne hade jag mitt matuppslag i tidningen Barometern, den här gången med temat vad man kan göra en söndagseftermiddag i köket så här i vintertid