Möra revben recept

Möra & saftiga revben med coleslaw

Möra & saftiga revben med coleslaw

Nog pratat om dopp-i-grytan, nu ska ni få recept på mörarevben. Jag använder lammrevben, men det går så klart bra med andra sorters revben också
Honungsglaserade revben

Honungsglaserade revben

Skär revbenen i bitar och krydda med salt och peppar. Blanda chilisås, honung, soja, chilipulver och salt, och pensla revbenen med glaseringen
Mörad stek i gräddskysås

Mörad stek i gräddskysås

Prova också att byta ut steken mot tjocka revben, det blir galet gott och är väldigt billigt. Helgens stek av picnicbog fick sig ett rejält långkok
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

För att få revbenen riktigt möra och fina kokade jag dom innan och lät dom svalna i spadet. Något som min kära Hustru kräver skall finnas på julbordet varje år (och på middagsbordet med jämna mellanrum) är tjocka revben
Möra grillade Revbensspjäll

Möra grillade Revbensspjäll

Ta upp revbenen på skärbräda och låt svalna. Koka i 1,5 - 2 timmar beroende på hur möra de ska bli. Koka upp vatten i en stor kastrull
Farfars revben

Farfars revben

Pensla marinaden över köttet och lägg revbenen på grillen eller i ugnen, när dom fått fin färg är de klara
Entrecôte, revben och ostig gratäng

Entrecôte, revben och ostig gratäng

Möra saftiga köttbitar med ostig gratäng och löksmör. Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost

Grillade revben...

möra och köttet det bara lossar så där lätt från benet som man önskar. Lägg i revbenen i en stor kastrull och fyll med vatten så att det täcker revbenen
Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot

Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot

De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. På söndagkväll kokade jag ihop en marinad som jag la ner revbensspjäll i
Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Möra och goda Vildsvinsrevben. Just nu är det väldigt smarriga Revben som toppar listan över vad ni söker efter för recept (bra att ni äter lite riktig mat också och inte bara en massa sötsaker
Revbensspjäll med honung & apelsinglaze

Revbensspjäll med honung & apelsinglaze

Revben som får steka på lite lägre temperatur blir saftiga och möra. Lägg på revbensspjäll och krydda med salt & vitpeppar, cayennepeppar & malen ingefära
Chilimarinerade Lammrevben med Avocadosallad

Chilimarinerade Lammrevben med Avocadosallad

Revbensspjäll på Lamm Revben från lammet, är precis som dem från grisen, riktigt saftiga och möra. Lägg revbenen i en plastpåse, häll över marinaden och se till att den blir fördelad jämnt över spjällen