Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll
Det är den finaste och möraste detaljen på kycklingen. Dessa filéer är så möra och lätta att använda. 4 Kycklingfileer (eller 1 paket Små och fina fileer från Kronfågel)
Möra kycklingfiléer. Om du vill pröva på LCHF så här jag här lite tips på recept som du kan testa. Här är tips för en hel dag, som du kan använda dig av
Som vanligt lät jag filéerna dra i lite citronsaft, för att möra dem, förrän jag började steka. Jag fortsätter på temat ädelost eftersom det lämnade en bit över efter gårdagens vårliga soppkok
Eftersom det är en gryta av sorten långkok så gäller det att välja en köttbit som tål att lagas till länge, något som både bogen och kinderna gör och som dom blir ljuvligt möra av
De blir så smältande möra av denna behandling. Vi är hemma i Stockholm igen. Det känns mycket underligt. Tillbaka i det riktiga köket - ett kök som jag knappt hittar i, känns det som
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet & kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt brässera ca 20-25 min, tillsätt mer vatten då och då