Möra kött recept

Möra kycklinglår (Crock Pot)

Möra kycklinglår (Crock Pot)

De föll nästan isär när jag försökte lyfta ur dem ur grytan och köttet lossnade väldigt lätt från benen
Mörad stek i gräddskysås

Mörad stek i gräddskysås

Lite soya, en gnutta socker och smaka av med salt och peppar sen har jag en gudomlig god sås som jag sedan slår över köttet
Möra goa Oxrulader

Möra goa Oxrulader

Lägg köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Dessutom var det ett riktigt långkok som resulterade i möra och fina rullader
Smarriga möra lammrev!

Smarriga möra lammrev!

Dessa kryddor framhäver köttets speciella karaktär. Möra fina lammrev som enkelt tillagas i ugnen. Hos Årnäs kött och chark kan ni köpa lokalproducerat kött, det är då det smakar som bäst För visst tycker ni också att det är viktigt att veta var köttet kommer ifrån
Långkokta möra kotletter

Långkokta möra kotletter

Så håll koll så att ni inte kokar köttet för länge så att allt kött ramlar av från benen. Oftast grillar vi kotletter men jag var inte så sugen på det nu mitt i vintern så istället kokade jag dem riktigt länge så att de blev jätte-möra och goda

Hannas möra karrélåda med sting

Otroligt mört och gott kött i en god sås med lite sting i av sambal oelek. Skär köttet i skivor och lägg i en ugnsfast form

Möra kycklingfiléer

Köttet blir riktigt mört och saftigt. Möra kycklingfiléer i krämig sås med smak av soltorkade tomater och vitlök
Möra & saftiga revben med coleslaw

Möra & saftiga revben med coleslaw

Jag försöker som ni vet undvika att steka kött och vill tillaga det mesta genom slow cooking, alltså tillagning på låg temperatur under lång tid
Så lagar du riktigt möra fläskkotletter

Så lagar du riktigt möra fläskkotletter

Bräsera fläskkotletter, alltså att bryna dem och sedan koka dem i lite vätska, gör kotletterna sådär härligt möra eftersom bräsering bryter ner fibrerna i köttet väldigt effektivt
Fläskfilégryta med bacon och sparris

Fläskfilégryta med bacon och sparris

Grytor av alla dess slag är ju så fantastiskt gott men ibland finns det ju inte tid för långkok och möraköttstycken, då passar fläskfilé utmärkt
Stekta kotletter med potatis och champinjonsås

Stekta kotletter med potatis och champinjonsås

På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sin saftighet. Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås
Vinkokt köttgryta

Vinkokt köttgryta

½ l köttbuljong. ½ l köttbuljong. 500 g mörade grytbitar. Bryn köttet i grytan, ca 10 min. Sjud långsamt under lock, ca 1 tim eller tills köttet känns mört. 500 g mörade grytbitar