Dessa kryddor framhäver köttets speciella karaktär. Möra fina lammrev som enkelt tillagas i ugnen. Hos Årnäs kött och chark kan ni köpa lokalproducerat kött, det är då det smakar som bäst För visst tycker ni också att det är viktigt att veta var köttet kommer ifrån
Så håll koll så att ni inte kokar köttet för länge så att allt kött ramlar av från benen. Oftast grillar vi kotletter men jag var inte så sugen på det nu mitt i vintern så istället kokade jag dem riktigt länge så att de blev jätte-möra och goda
Köttet trillade isär. Möra fläskkotletter i underbar dijon sås (4 port). Låt småputtra under lock i 1-2 timmar, tills köttet blivit så mört så det nästan faller isär
Bräsera fläskkotletter, alltså att bryna dem och sedan koka dem i lite vätska, gör kotletterna sådär härligt möra eftersom bräsering bryter ner fibrerna i köttet väldigt effektivt
På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sin saftighet. Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås
½ l köttbuljong. ½ l köttbuljong. 500 g mörade grytbitar. Bryn köttet i grytan, ca 10 min. Sjud långsamt under lock, ca 1 tim eller tills köttet känns mört. 500 g mörade grytbitar