Märgpipa vin recept

Märgpipa i lergryta

Märgpipa i lergryta

Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick. ca 1 kg märgpipa. 7-8 dl vatten (eller vin/porter). ca 1 kg märgpipa. 7-8 dl vatten (eller vin/porter)

Grillad märgpipa med honung- & balsamicoglace

Jag har därför valt att först brässera köttet med rött vin och kryddor för att sedan ge det en smaklig yta på grillen och avslutningsvis servera anrättningen med en sötsur glace, underbart gott
en sjöman älskar… biff & vin?

en sjöman älskar… biff & vin?

se, vilket är ett trevligt ganska lätt middle of the road vin. Nu skrev jag inte ner några smaknoteringar men det är ett ganska okomplicerat vin
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Fräs tomatpurén och sockret i stekpannan, häll över vinet och fräs någon minut. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa. 6 dl rött vin
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Servera med kokt potatis, sallad och rött vin. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 1 msk vinbärsgelé. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. 1 msk vinbärsgelé
Köttgryta med frisk smak av citron

Köttgryta med frisk smak av citron

Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Skär märgpipan i grytbitar. Fräst hastigt och häll på vinet låt det koka i någon minut för att sedan hälla i tomaterna och citron eller ev
Novembergryta

Novembergryta

Häll på vin, vatten, buljongtärning, svart- och kryddpeppar och koka ca två timmar. 700-800 g högrev eller märgpipa. 2½ dl rödvin
Sauerbraten

Sauerbraten

eller märgpipa. med russin, utan russin, rött vin, vitt vin, olika grönsaker, olika kryddor. Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt. 1 flaska rött vin. 1 dl vinäger
Paprikagryta

Paprikagryta

Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

R naturlig krog & vinbar. I dess sällskap, en bit lätt syltad torsk med bränd och picklad gurka, baconkräm och dillvinägrett
Råbiff

Råbiff

Det går bra använda till exempel innanlår, oxfilé, rostbiff eller märgpipa, fransyska. Vinet. Vi lyxade med en finvinare från Vinlådan, en Brouilly denna gång
Stifado i Crock-Pot

Stifado i Crock-Pot

Idag blir det en långkokt grekisk gryta i Crock-Pot med märgpipa från Malma och lökar från Gotland och kryddor från hela världen
Grillad märgpipa med sötpotatis!

Grillad märgpipa med sötpotatis!

Mör märgpipa som har fått koka i vin och sedan marinerats ett dygn är kanongott att lägga på grillen tillsammans med sötpotatis
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

högrev eller märgpipa). Späd med vin, vatten, fond och soja, rör om igen och koka upp. Sallad med vinägrett är godast att servera som förrätt, dressingen skär sig lätt mot vinsåsen