Till detta serverades Brysselkål eller Rosenkål som det också heter med smör och salt. Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick
Sedan fräste jag köttet i smör och olja till en fin yta och la ner allt i en stor gryta. Vi köpte en bit märgpipa från Malma Gård här ute på Värmdö som var jättefin
Bryn köttet snabbt runt om i smör och rapsolja. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). ca 2 msk smör. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. ca 2 msk smör
Stek köttet i smör i omgångar i het panna. 1,2 kg Scan högrev eller märgpipa. Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor
Skär märgpipan i grytbitar. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
smör. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa eller ytterlår. Ringla gärna över lite flytande smör/margarin, eller hyvla några tunna smörskivor och lägg överst
Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. 3 msk Smör eller
Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 3 msk smör (eller rapsolja). 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
Smält smöret till såsen i en kastrull. Servera såsen och kokt potatis vid sidan om tillsammans med mer pepparrot 1 kg högrev, eller märgpipa plus ben (från stut eller ungko). 2 msk smör. Sås2 msk smör 2 msk vetemjöl 8 dl buljong från köttkoket 1-2 dl vispgrädde ev
Bryn köttet i smör i omgångar i het panna och lägg över det i en rymlig gryta allt eftersom. 1,2 kilo högrev eller märgpipa. Relaterade 1,2 kilo högrev eller märgpipa