Märgpipa smör recept

Märgpipa i lergryta

Märgpipa i lergryta

Till detta serverades Brysselkål eller Rosenkål som det också heter med smör och salt. Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Dela köttet i stora bitar, salta och peppra och bryn i smör och olja i stekpannan och lägg sedan över grönsakerna i grytan
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Bryn köttet snabbt runt om i smör och rapsolja. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). ca 2 msk smör. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. ca 2 msk smör
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Veckomatsedel och supergod kalops!

Veckomatsedel och supergod kalops!

Hetta upp en stekpanna med smör. 2 msk smör. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. 2 msk smör. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Stek köttet i smör i omgångar i het panna. 1,2 kg Scan högrev eller märgpipa. Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor

Boeuf Bourgignon

Servera med kokt/pressad potatis, smörstekta brödskivor (ta rostbröd som du delar i mitten till två trekanten, stek dem hastigt i lite smör)
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Skär märgpipan i grytbitar. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Skånsk kalops

Skånsk kalops

smör. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Novembergryta

Novembergryta

När koket satt igång steker du svampen utan fett tills vätskan försvunnit, tillsätt sedan smör och stek en stund till
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa eller ytterlår. Ringla gärna över lite flytande smör/margarin, eller hyvla några tunna smörskivor och lägg överst
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. 3 msk Smör eller
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 3 msk smör (eller rapsolja). 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
Oktobergryta

Oktobergryta

Bryn i en stekpanna i lite smör eller olja. 6-7 hg högrev eller märgpipa. Skär köttet i lämpliga grytbitar
Ingas pepparrotskött

Ingas pepparrotskött

Smält smöret till såsen i en kastrull. Servera såsen och kokt potatis vid sidan om tillsammans med mer pepparrot 1 kg högrev, eller märgpipa plus ben (från stut eller ungko). 2 msk smör. Sås2 msk smör 2 msk vetemjöl 8 dl buljong från köttkoket 1-2 dl vispgrädde ev
Värmande gulasch för vintriga dagar

Värmande gulasch för vintriga dagar

Bryn köttet i smör i omgångar i het panna och lägg över det i en rymlig gryta allt eftersom. 1,2 kilo högrev eller märgpipa. Relaterade 1,2 kilo högrev eller märgpipa