1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Börja med att steka det finstrimlade sidfläsket (ev. (Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. (Dag 2)150g Rökt sidfläsk, finstrimlat7,5dl Mörk kalvbuljong5dl Rött franskt lantvin 1dl Glögg (Tillför mycket kryddighet och lite sötma)½dl Balsamvinäger (Koncentrerad smak på flaska
2 kg Högrev eller märgpipa. 6 hg Rimmat sidfläsk. Ansa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Blanda vinägern med de krossade vitpepparkornen och en av lökarna, finhackad, och låt sakta puttra i en stor gryta