Märgpipa sidfläsk recept

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Rustik chiligryta

Rustik chiligryta

500-600 g högrev (el märgpipa el bog). 300-400 g rimmat sidfläsk. Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna
Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

Börja med att steka det finstrimlade sidfläsket (ev. (Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. (Dag 2)150g Rökt sidfläsk, finstrimlat7,5dl Mörk kalvbuljong5dl Rött franskt lantvin 1dl Glögg (Tillför mycket kryddighet och lite sötma)½dl Balsamvinäger (Koncentrerad smak på flaska

Halländsk gryta

1 kg märgpipa , med ben. 200 gram sidfläsk , enrisrökt. 4 - 6 pers. 1. Dela köttet i bitar i storlek motsvarande kuber, ca 2 cm

Långsamt kokt bolognese

Bryn sidfläsket lätt och tillsätt det. 100 gram rökt sidfläsk. 1 kg högrev eller märgpipa. Det här tar lite tid men är väl värt besväret

Köttgryta med fläsk

700 hg högrev eller märgpipa. 3 hg rimmat sidfläsk. Skär köttet i ca 2cm kuber och bryn det runt om. Lägg i kastrull

Boeuf Bourguignon (Världens bästa köttgryta?)

2 kg Högrev eller märgpipa. 6 hg Rimmat sidfläsk. Ansa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Blanda vinägern med de krossade vitpepparkornen och en av lökarna, finhackad, och låt sakta puttra i en stor gryta